Zoek

Vandaag voor 16:00 besteld Morgen in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*
Keuzehulp: Laadpaal met of zonder abonnement?

Keuzehulp: Laadpaal met of zonder abonnement?

Het afgelopen jaar is het aantal elektrische auto’s op de weg explosief gestegen. Reden er in december 2018 nog 45.000 volledig elektrische auto’s rond, per december 2019 is dit aantal verdubbeld naar 90.000. Steeds meer werkgevers stellen een elektrische auto ter beschikking maar ook privé nemen de FEV’s (Full Electrical Vehicles) een grote vlucht.

Hierdoor wordt het dringen bij de laadpalen die ons land rijk is, hun groei gaat niet evenredig met het aantal auto’s. Het vinden van een oplaadpunt dat dan ook direct beschikbaar is, wordt hierdoor steeds moeilijker en niets is zo frustrerend als je wilt of moet rijden maar je accu is leeg. Tijd dus om na te denken over een oplossing voor je laadprobleem, over een oplaadpunt aan huis. Maar wat voor laadstation kies je dan, eentje met of eentje zonder abonnement? We zetten het voor je op een rijtje.

Eerst nog even een ander puntje. Je kunt alleen kiezen voor een oplaadpunt aan huis als je de mogelijkheid hebt je auto op privéterrein op te laden. Heb je deze mogelijkheid niet dan zul je bij de gemeente waar je woont een vergunning moeten aanvragen, waarna er een openbare laadpaal geplaatst kan worden.

Laadpaal met abonnement (Laadpas)

De meeste elektrische auto’s op dit moment zijn leaseauto’s. Dit betekent dat de kosten van het opladen bijna altijd door de werkgever vergoed worden. Dan is het gemakkelijk als deze je kosten direct inzichtelijk heeft en dat jij dit niet handmatig hoeft te declareren. Het verrekenen loopt via een laadpas, waarvoor de werkgever een abonnement heeft afgesloten. Met een dergelijke laadpas kun je je auto op verschillende plekken opladen: op het werk, bij een openbare laadpaal en bij de snelladers (DC laders).

Naast automatisch verrekenen hebben laders met een abonnement nog een groot voordeel. Je kunt bijvoorbeeld gastgebruik toestaan. EV rijders kunnen zich aanmelden met de eigen laadpas en je kunt een bepaald tarief per kWh instellen. Daarnaast zit er vaak ook 24/7 storings service bij het abonnement inbegrepen.

Laadpalen die authorisatie en automatisch verrekenen via een laadpas ondersteunen zijn Alfen en NewMotion.

Laadpaal zonder abonnement

Hoewel sommige leasemaatschappijen laden via een laadpas verplichten is dit zeker niet per se nodig. De meeste laders houden het verbruik bij, dit kun je aflezen op het laadstation zelf (Ratio) of bijvoorbeeld via een online platform/APP (Wallbox).

Het verbruik kun je vervolgens maandelijks (of jaarlijks) doorgeven om een vergoeding voor de verbruikte kWh’s te ontvangen.

Als je het verbruik niet hoeft te verrekenen is een laadpaal zonder abonnement sowieso voordeliger.

Wil je informatie over welke laadoplossing het meest geschikt is voor jouw situatie, neem dan contact met ons op.

Gerelateerde producten

Ratio Smart Box

799,- (660,33 excl BTW)

Zappi v2

899,- (742,98 excl BTW)

Wallbox Pulsar Plus

799,- 670,- (553,72 excl BTW)

Ratio Home Series - Speciale aanbieding

699,- 375,- (309,92 excl BTW)