Zoek

Vandaag voor 16:00 besteld Morgen in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

Blogposts van '2021' 'augustus'

Hoe realiseer ik een toekomstbestendige laadoplossing?
Hoe realiseer ik een toekomstbestendige laadoplossing?

Om tegemoet te komen aan het Klimaatakkoord heeft onze regering afgesproken dat er vanaf 2030 geen nieuwe auto’s meer verkocht mogen worden die nog CO2 uitstoten. Dat betekent concreet dat er vanaf dat moment alleen nog maar nieuwe elektrische auto’s en auto’s op waterstof aangeschaf...

In de winter kan elektrisch rijden soms wat uitdagender zijn dan in de zomer. De koude temperaturen kunnen invloed hebben op de batterij van je elektrische auto en het bereik ervan. Hier zijn 5 tips om ervoor te zorgen dat het elektrisch rijden in de winter soepel verloopt:
 

  1. Houd rekening met het verminderde bereik van je elektrische auto in de winter. Batterijen presteren minder goed in koud weer, dus je kunt minder ver komen voordat je moet opladen. Plan je routes daarom goed en zorg ervoor dat je altijd voldoende oplaadmogelijkheden onderweg hebt.
     
  2. Bewaar je laadkabel op een droge plek, zodat deze niet beschadigd raakt door vocht. Daarnaast is een doekje om de kabel en stekker schoon te maken ook geen overbodige luxe.
     
  3. Beperk het gebruik van de verwarming om je ruiten te ontdooien of het interieur op te warmen om de actieradius van je auto te verlengen.
     
  4. Controleer de bandenspanning regelmatig. Koud weer kan ervoor zorgen dat de lucht in je banden afkoelt en de druk (en dus ook actieradius) afneemt.
     
  5. Als je elektrische auto voorzien is van een zelfsturende rijmodus, gebruik deze dan extra voorzichtig. Zelfsturende systemen kunnen minder betrouwbaar zijn in de winter vanwege de slechte zichtbaarheid en het gladdere wegdek.
     

Tot slot is het natuurlijk erg comfortabel om juist in de winter een eigen laadpaal te hebben.  Hiermee voorkom je dat je in de kou staat te wachten bij een snellader, en ga je altijd met een volle accu op weg.

 

Interesse in een laadpaal bij jou thuis? Vraag hier een offerte aan!