Een laadschema voor mijn Wallbox instellen

Ik heb een schema gemaakt voor mijn oplader, maar het werkt niet zoals ik had verwacht.

Wat moet ik doen? Je kunt makkelijk een schema instellen voor al onze opladers. Als een geplande oplaadbeurt niet werkt zoals verwacht, volg dan deze stappen:

1. Haal de auto los van de oplader (Je moet de auto loskoppelen om een laadschema te verwijderen of opnieuw in te stellen).
  2. Blijf in de buurt van de oplader en zorg ervoor dat de app verbonden is via Bluetooth (Bij de Commander 2 kun je ook het touchscreen gebruiken).
  3. Verwijder de bestaande laadschema's die je al hebt (klik op de drie puntjes).
  4. Om ze opnieuw in te stellen, klik je op het klok-pictogram en selecteer je de tijd waarop je het opladen wilt programmeren. Standaard is elke dag al geselecteerd, dus als je bijvoorbeeld niet op zaterdag en zondag wilt opladen, klik je op die dagen om ze uit te schakelen. Zodra je alles hebt ingesteld, klik je op Opslaan. Je kunt makkelijk controleren of het werkt door de EV-auto opnieuw aan te sluiten op je auto. De Wallbox verandert van groen naar knipperend turquoise (wat betekent dat hij wacht op het schema).
Zorg ervoor dat de oplader ontgrendeld is wanneer je weggaat. Als de Wallbox geel is in plaats van turkoois knipperend, zal het geplande opladen niet starten.