Zoek

Maandag voor 16:00 besteld Dinsdag in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

KiyOh uitgangspunten:

  • Alle klanten mogen beoordelen
  • Beoordelingen voldoen aan de richtlijnen 
  • Controles om valse beoordelingen zoveel mogelijk tegen te gaan: Lees meer.
  • Meld misbruik of andere zaken hier.
  • Onvoldoendes (reviewscore lager dan 6) zijn 14 dagen na plaatsing zichtbaar op deze pagina.

Zelf een beoordeling plaatsen op Kiyoh.nl?

Totaalscore

Laatste beoordeling

9.3

9.3

25 beoordelingen (12 maanden)

379 beoordelingen (totaal)

96% beveelt EVservice aan

Boxtel

Gepubliceerd op :
05-08-2021
Aanbeveling: Ja

Na een duidelijke uitleg op de site, alles snel besteld en geleverd.

10

Leiden

Gepubliceerd op :
31-07-2021
Aanbeveling: Ja

duidelijk en slagvaardig

10

Tiel

Gepubliceerd op :
28-07-2021
Aanbeveling: Ja

Nadat een andere laadpaal aanbieder ons met een defecte Wallbox heeft laten zitten heeft Wallbox contact opgenomen met EV service. Mijn complimenten aan EV service om een andere installateur te zoeken. Installateur GouweTech is geweest, en zag gelijk wat het probleem was. Nieuwe Wallbox geplaatst en deze werkt weer. Mijn complimenten aan Alex en Chantal van GouweTech voor de deskundigheid en vriendelijkheid.

10

Rotterdam

Gepubliceerd op :
11-07-2021
Aanbeveling: Ja

Laadpaal met installatie besteld. Probleem rond installatie netjes opgelost.

8

Sint-Amands

Gepubliceerd op :
13-09-2021
Aanbeveling: Nee

Ik had info gevraagd om zakelijke klant te worden, waarna ik onmiddellijk werd opgebeld. Een voorstel werd gedaan en de vraag gesteld of ik interesse had om installaties uit te voeren voor hen…. Ik beantwoord netjes alle vragen en wil mijn eerste bestelling plaatsen. Sindsdien geen antwoord meer… Telefonisch contact opgenomen met de vraag mij hierop te antwoorden.. geen gehoor. Bij deze heb ik een andere betrouwbare zakenpartner gezocht.

1

Amstelveen

Gepubliceerd op :
02-09-2021
Aanbeveling: Nee

PAS OP: dit bedrijf brengt ernstige schade toe bij installatie van een laadpaal! Ik wil iedereen behoeden om dezelfde fout te maken als ik door met dit bedrijf in zee te gaan. Vrijdag 28 mei ’21 heb ik een Wallbox laten installeren door EVService. Zij werken met een pool van zelfstandige monteurs die zij dus als het ware ‘inhuren’. Zo ook voor de installatie van onze laadpaal. Het uiteindelijke resultaat is dat de laadpaal bij ons in geïnstalleerd, maar tijdens de installatie (en aansluiting in de elektrakast) is er een piekbelasting in het electriciteitsnetwerk ontstaan, waardoor wij enorme schade hebben opgelopen aan allerlei huishoudelijke apparatuur in onze woning. Dit betrof een doorgebrande Liebherr inbouw vrieskast, een Nefit ketel (volledig doorgebrande printplaten), een Nest thermostaat, Wifi versterkers en nog meer. De meeste apparaten hebben we moeten vervangen, alleen de ketel heeft men nog kunnen 'redden'. Op basis van de Wet Ketenaansprakelijkheid heb ik EVService aansprakelijk gesteld voor de schade. Er is nu een restant van 400 euro waar we nog een discussie over hebben. Ik had dit bedrijf juist specifiek uitgekozen op basis van de veelal positieve reviews hier, maar helaas heb ik zelf dus een hele slechte ervaring met hen. Ook goed om die ervaringen met het publiek te delen zodat jullie het eea zelf goed kunnen overwegen. Laatste tip: haal alle stekkers van alle apparatuur uit de stekkers voordat de monteur de laadpaal aansluit in de elektrakast. Ook al geeft de monteur misschien aan dat dit niet nodig is, mijn ervaring is om dit vooral WEL te doen. Een kleine moeite die heel veel ellende kan besparen.

Wij vinden het ook erg vervelend dat er iets is misgegaan tijdens de installatie van het laadstation. Normaal gesproken is het niet nodig om alle apparaten uit het stopcontact te halen, de gehele installatie wordt immers spanningsloos gemaakt. In uw geval was er een probleem met de reeds aanwezige aardlekschakelaar, hierdoor is er iets misgegaan bij het inschakelen van de spanning. Zoals aangegeven wachten we nog op het rapport van de door u ingeschakelde onafhankelijke schade expert waarna onze verzekeraar u schadeloos kan stellen. Met vriendelijke groet, EVservice

1